Aogse Markt

ADRES: Haagsemarkt 5, 4813 BA Breda
TELEFOON: (076) 2050505
EMAIL: info@aogsemarkt.nl

Get social:

Image Alt

Eetlokaal

Eetlokaal

ONGEDWONGEN GENIETEN

Bij de De Aogse Markt is het lekker ongedwongen vertoeven. Onze (keuken)brigade staat vanaf 11.00 uur klaar voor een heerlijke koffie, een (zakelijke) lunch tot aan een verrukkelijk diner.

Uit de Josper grill komen de beste Burgers en Bavettes, of geniet van de overheerlijke Spare-Ribs. Het interieur van Aogse Markt is zodanig ingedeeld dat onze gasten kunnen genieten van verschillende sferen; ongedwongen aan de bar, met een groep gezellig bij de Josper Grill, of in een rustige hoek voor bijvoorbeeld een zakelijke bespreking

Aogse Markt: ook ideaal voor kinderen!

Josper Grill

Chef-koks van steakhouses, tapas-restaurants en bistro’s lopen ermee weg. En iedereen die een keer bij de Aogse Markt heeft gegeten, weet waarom. Die smáák! Aangenaam, de Josper, een regelrechte innovatie uit de Spaanse keuken. Het is een grill-oven die werkt op houtskool. En laat die houtskool nu eens de BBQ-sensatie meegeven aan vlees en vis! De grill-oven komt uit Spanje, waar veel chef-koks de Josper voor geen goud meer willen missen. Z’n stoere, ambachtelijke uitstraling doet het ook goed in de keuken van de Aogse Markt. Het geheim van de Josper zit ‘m in de combinatie van bakken en braden boven open vuur. Gas of elektra komt er niet aan te pas, houtskool wel. Eigenlijk is het ‘gewoon’ een barbecue voor binnen.

Al eeuwenlang worden vlees en vis het lekkerst door de gerechten boven gloeiende kooltjes te bereiden. Even technisch worden: door de hoge temperatuur – tussen de 300 en 350 ˚C- schroeit het vlees razendsnel dicht. De smaak en de structuur van vlees blijven op die traditionele manier intact. Mmmmm….

Variëren met houtsoorten
Alle gerechten in de Aogse Markt komen van de Josper. Van saté en hamburger tot spareribs. De smaak kan ook nog eens worden gevarieerd. Elke houtsoort heeft weer een ander smaakprofiel. Laat maar aan de chef-kok over om de ideale combinatie van vlees of vis en hout te vinden!

Prins Pils

Het pand van de Aogse Markt kent iedereen in Princenhage: het was tot voor kort de vestiging van de Rabobank. Veel minder bekend is de historie die eraan voorafging.

Ooit is de Haagse Markt 6 in gebruik geweest als brouwerij. Die moet er al omstreeks 1697 hebben gestaan, onder de welluidende naam ‘De Prins van Oranje’. Het ging De Prins van Oranje voor de wind. Rond 1716 stond er al een brouwketel van ’14 tonnen’, verreweg de grootste in de hele omgeving, en nog een tweede van ‘8 tonnen’. Maar ruim een eeuw later staat de Prins droog. In 1840 komt er een eind aan de brouwerij. Het grote pand is in drieën verdeeld, maar gelukkig herinneren nog veel originele details aan het goudgele verleden van de Aogse Markt.