Eetlokaal

ongedwongen genieten

Bij de De Aogse Markt is het lekker ongedwongen vertoeven. Onze (keuken)brigade staat vanaf 11.00 uur klaar voor een heerlijke koffie, een (zakelijke) lunch tot aan een verrukkelijk diner.

Uit de Josper grill komen de beste Burgers en Entrecôtes, of geniet van de overheerlijke Spare-Ribs. Het interieur van Aogse Markt is zodanig ingedeeld dat onze gasten kunnen genieten van verschillende sferen; ongedwongen aan de bar, met een groep gezellig bij de Josper Grill, of in een rustige hoek voor bijvoorbeeld een zakelijke bespreking.

Aogse Markt: ook ideaal voor kinderen!

reserveer direct online

 

Josper Grill

Chef-koks van steakhouses, tapas-restaurants en bistro's lopen ermee weg. En iedereen die een keer bij de Aogse Markt heeft gegeten, weet waarom. Die smáák! Aangenaam, de Josper, een regelrechte innovatie uit de Spaanse keuken. Het is een grill-oven
die werkt op houtskool. En laat die houtskool nu eens de BBQ-sensatie meegeven aan vlees en vis! De grill-oven komt uit Spanje, waar veel chef-koks de Josper voor geen goud meer willen missen. Z'n stoere, ambachtelijke uitstraling doet het ook goed in de
keuken van de Aogse Markt. Het geheim van de Josper zit 'm in de combinatie van bakken en braden boven open vuur. Gas of elektra komt er niet aan te pas, houtskool wel. Eigenlijk is het 'gewoon' een barbecue voor binnen.

Al eeuwenlang worden vlees en vis het lekkerst door de gerechten boven gloeiende kooltjes te bereiden. Even technisch worden: door de hoge temperatuur - tussen de 300 en 350 ˚C- schroeit het vlees razendsnel dicht. De smaak en de structuur van vlees blijven op die traditionele manier intact. Mmmmm….

Variëren met houtsoorten
Alle gerechten in de Aogse Markt komen van de Josper. Van saté en hamburger tot spareribs. De smaak kan ook nog eens worden gevarieerd. Elke houtsoort heeft weer een ander smaakprofiel. Laat maar aan de chef-kok over om de ideale combinatie van vlees of vis en hout te vinden!

 

 

Bier zoekt vrouw (of man)

Vrouwen vallen langzaam maar zeker voor de verleidingen van de speciaalbieren. Het zijn bieren die de vergelijking met een goed glas wijn probleemloos kunnen doorstaan. Welke 5 bieren tipt de Aogse Markt voor alle dames die weleens iets anders willen? En ook voor mannen die het pils-stadium achter zich hebben gelaten, hebben we 5 aanraders!

Witte Brigade tips

Met gepofte aardappel. Lekker mals gegrilde entrecote van een Hollandse rund uit de Josper. Een ware smaaksensatie!

Entrecote

Het staat er écht: spare-ribs in een cola-marinade! Die bijzondere marinade geeft het vertrouwde gerecht een aparte smaak: lekker zoet. Die moet je een keertje hebben geprobeerd.

spareribs in cola-marinade

Houd je van gamba's? Dan weet je niet wat je proeft als die op de Josper zijn klaargemaakt. De exclusieve grill-oven van de Aogse Markt promoveert elk gerecht tot iets bijzonders, maar de gamba's krijgen wel een heel apart accent!!

Gamba's (uit de Josper)

De trots van het huis is natuurlijk Daelder. Het is het eigen bier van de Aogse Markt. Voor het recept hebben oude speciaalbieren model gestaan. Dat levert een biersoort op die elk seizoen van het jaar op z'n plek is!.

daelder bier